​Vedvarende energi

Varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe er en oplagt mulighed for den boligejer, der ikke har tilstrækkelig stor have til at etablere jordvarme eller blot ikke ønsker at få haven gravet op.

Varmepumpen fungerer lige som jordvarme, blot tager den varme ud af luften.

Billigere end oliefyr

Virkningsgraden i en luft til vand-varmepumpe er lidt lavere end i en vand til vand-varmepumpe, som anvendes i jordvarmeanlæg, men alligevel kan du spare omkring 40 procent på varmeregningen i forhold til oliefyr.

Den udvendige del af varmepumpen består af nogle ventilatorer, der blæser luften gennem et gitter af rør, hvori kølevæske cirkulerer. Det hele er afskærmet i en kasse, der kan placeres diskret bag huset eller garagen. Vær dog opmærksom på støj fra ventilatorerne, så du ikke generer naboen.

Den indvendige del af varmepumpen befinder sig i et kabinet og fylder mindre end et køleskab. Luft til vand-varmepumpens ydeevne varierer med udetemperaturen, men vil være effektiv helt ned til 12 graders frost.

​Solenergi

Alle former for vedvarende energi stammer fra solen. Nogle gange henter vi energien fra den luft, vand eller jord, som solen har varmet op, men man kan også udnytte solens energi direkte enten ved hjælp af solceller, der omsætter sollyset til elektrisk energi, eller ved hjælp af solfangere, der lader solens stråler opvarme en væske.

Solceller anvendes i stor skala til elforsyning flere steder i Danmark og udlandet. Ikke mindst i de solrige egne af jorden er solceller en god energikilde, men selv på en vinterdag i Danmark kan de levere en betydelig mængde energi.

Spar 30 procent af varmebudgettet

For private boligejere er solfangere en løsning, der er lettere at gå til. Solfangere kan monteres på taget eller på en syd- eller vestvendt mur. De er typisk koblet på boligens varmtvandstank, hvor de i sommerhalvåret kan klare hele opvarmningen af brugsvand, men også om vinteren giver et godt bidrag til vandopvarmningen.

To solfangere på taget vil for en gennemsnitlig villa kunne spare 60 procent på udgiften til fremstilling af varmt brugsvand. Monterer du fire solfangere på taget og får dem koblet både til varmtvandsbeholder og varmeanlæg, vil du kunne spare 30 procent af det totale varmebudget.

Informationer​

​CME El-service ApS

CVR: 89910110

Find os

Landbrugsvej 10 B

5260 Odense S